De uitdaging was om in een relatief kleine ruimte een keuken met veel opbergruimte te realiseren waar men samen gezellig de dagelijkse maaltijden konden gebruiken.

Om de ruimte visueel groter te maken hebben wij de L-vorm van de keuken als het ware ietwat opengetrokken waardoor de keuken verloopt van smal naar breed in de hoek en weer naar smal aan het andere uiteinde. In het composiet blad verzonken losse inductie kookplaten, een ronde rvs afzuigkap en een glazen spatscherm maken de keuken af.

Het zit gedeelte aansluitend op het smalle uiteinde van de keuken bestaat uit twee "zwevende" zitbanken met leren kussens en grote verborgen laden.

Om te beginnen is het schrootjes plafond en de tegels waar alle wanden mee bekleed waren verwijderd. Van een naast de keuken gelegen grote bezemkast is de wand opengebroken tot aan het plafond en de toegang breder gemaakt om de ruimte deel van de keuken te maken. Een nieuw plafond met verlichting, strak pleisterwerk en de ruimte is klaar voor het nieuwe ontwerp.

In de voormalige bezemkast zijn kamerhoge kasten geplaatst met dezelfde look als de keuken inclusief twee apothekerskasten welke te openen zijn terwijl men in de ingang van de ruimte staat. De doorlopende verlichting maakt de ruimte een geheel met de keuken.